Wat is een chufa?

Een knolletje ook bekend als aardamandel of tijgernoten. Groeit tussen de wortels van een grassoort. Heeft de maat van een hazelnoot en een heerlijke zoete smaak.

Omdat het een knolletje is en geen noot, zaad, peulvrucht of graan helpt de chufa je je inname van antinutriënten en omega 6 te beperken.

Waarom de chufa?

De relatie tussen darmflora en gezondheidsklachten komt steeds vaker in het nieuws! De Chufa kan je darmflora helpen met zowel de niet-fermenteerbare vezels (gewone vezels) als met de fermenteerbare vezels (prebiotica).

De chufa is een allergeenvrij product en wordt al eeuwen gegeten in Afrika, Spanje en Egypte.

Wat kun je ermee?

* Eet ze direct uit de zak

* Gebruik ze om de gezonde melkdrank ‘Horchata’ te maken

* Bak met het meel alles wat je gewend bent: broodjes, pannenkoeken, muffins, pap, oliebollen etc.

We verzenden naar:

(meer landen zullen volgen)

Nederland

België

France

Deutschland

Éireann / Ireland

Wat zeggen bloggers over de chufa?

Recept nummer één leert je om in een handomdraai echte Spaanse horchata, oftewel chufa melk te maken. Het is een romige, lactosevrije melk, 100% plantaardig en bovendien heel erg lekker. Een prima alternatief voor bijvoorbeeld amandelmelk.

Xandra bakt brood

Tijgernoten zijn heerlijk zoet van smaak en wat ik zelf echt heel lekker vind is dat ze knapperig zijn. Ik gebruik de hele tijgernoten dan ook graag als een soort cruesli of gewoon als lekker knabbeltje. Ze passen bijna binnen elk dieet, omdat ze rauw gegeten kunnen worden en vrij zijn van gluten, lactose, noten, zaden, soja, granen.

Oerspronkelijk

Sinds kort heb ik chufameel pas echt ontdekt. Ik ontdekte dat deze meel ontzettend veel smaak, textuur en smeuïgheid geeft aan al je baksels.

Monique van der Vloed

Gelukkig beginnen steeds meer mensen van de chufa te horen, want hij is echt heel lekker. Meestal gebruik ik het meel om mee te bakken, maar je kunt ook gewoon hele, gepelde chufa’s kopen. Die hebben een lekkere bite, maar zijn toch smeuïg vanbinnen. Heerlijk!

Eetpaleo

Sinds een paar maanden heb ik tijgernoten in huis en dit vind ik een typisch voorbeeld van een goed en gezond product dat heel makkelijk te gebruiken is.

Eet goed, Voel je goed

Wat zeggen klanten over de chufa?

ChufaFactory – De natuur is de fabriek

Na onze start in 2015 als ChufaNederland zijn we in 2021 verder gegaan als ChufaFactory voor Nederland en daarbuiten.

We zijn al jaren leverancier van de beste kwaliteit chufa’s en producten met de chufa. We zijn 4x op reis geweest naar Valencia en Alboraya om ons onder te dompelen in de wereld van de chufa.

We hechten veel waarde aan service en hebben inmiddels meer dan 3.100 bestellingen verwerkt naar tevredenheid van meer dan 700 klanten.

De meest populaire producten: